Klimaatplan en INEK

Reactie

Naam Toekomst vd Vrije energie V.ivian.W.T. Van der Burgt
Plaats uden
Datum 3 oktober 2019

Vraag1

- Algemeen -

Het centrale doel in het klimaatbeleid, het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, raakt aan het leven van alledag. Zo gaan we onze huizen anders verwarmen en gebruiken we andere vormen van energie. De transitie is daarom in de eerste plaats een maatschappelijke transitie. Burgers en bedrijven staan voor een reeks beslissingen die van invloed zijn op hoe we wonen, ons verplaatsen, wat we eten, de producten die we kopen, hoe we ons geld verdienen. Iedereen kan dus bijdragen aan de transitie. De overheid wil burgers en bedrijven hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.

Vraag 1a: Wat zijn volgens u de belangrijkste aandachtspunten bij de uitvoering van het klimaatbeleid?

Vraag 1b: Hoe kijkt u aan tegen de rollen van verschillende partijen in de transitie (burgers, bedrijven, overheid, kennisinstellingen, NGO’s, etc.)?

1a Probleem is Er niet als je het hele beeld in perspectief ziet. De realisatie dat de mens niet de oorzaak is maar dat er kosmologisch factoren buiten ons zonnestelsel meespelen die alles gaan veranderen ten goede. Het klimaat is deel van de waterkringloopcuclus op de aarde. En zij heeft een zelfvernieuwingssysteem waar wij niets van begrijpen.

1a Corruptie en vriendenpolitiek alom maar dat het hele akkoord een gevaar brengt voor alle mensen das duidelijk
Burgers die reageerden op deze consultatie waren het eens dat er niets aan hen is gevraagd, dat we nooit van van het gas af moeten zonder daar een goede andere oplossing voor in de plek te verzekeren en dat draagvlak nooit komt als men op deze wijze een akkoord door wil drukken.

Vraag2

- Strategie voor de lange termijn -

Het Klimaatplan en het INEK beschrijven het beleid voor de periode 2021-2030. Dat is er vooral op gericht om in 2030 -49% reductie t.o.v. 1990 te realiseren. Diverse maatregelen zullen ook bijdragen aan verdergaande reducties in de periode na 2030. Daarnaast zal aanvullend beleid voor de lange termijn nodig zijn. Dat beleid zal bovendien rekening moeten houden met toekomstige ontwikkelingen die ons voor nieuwe uitdagingen kunnen stellen. Daarom is een langetermijnoriëntatie in het beleid van belang. Het betreft ontwikkelingen en maatregelen op terreinen als technologie, sociale aspecten, financieel-economisch en de relatie met ander beleid. Enkele voorbeelden zijn de rol van hernieuwbaar gas, de ontwikkeling van gedrag, de prikkels die passend zijn om het bedrijfsleven klimaatvriendelijker te maken en hoe rekening kan worden gehouden met biodiversiteit.

Vraag 2: Welke onderwerpen (en uitdagingen) verdienen volgens u bijzondere aandacht van het klimaatbeleid met het oog op de periode 2030-2050 en waarom?
Niets wat wij kennen. Het is quantum energie dat de toekomst gaat domineren. Vrije energie waar Nicola Tesla de wetenschapper mee bezig was zal vorm gaan krijgen, zolang het nog als wapen kan worden ingezet door nu nog verkeerde mensen in en op machtspositie is het openbaren van deze uitvindingen nog te gevaarlijk. Maar innovatie is coming and it will blow our mind.