Klimaatplan en INEK

Reactie

Naam Jan Bressers
Plaats Oirschot
Datum 14 september 2019

Vraag1

- Algemeen -

Het centrale doel in het klimaatbeleid, het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, raakt aan het leven van alledag. Zo gaan we onze huizen anders verwarmen en gebruiken we andere vormen van energie. De transitie is daarom in de eerste plaats een maatschappelijke transitie. Burgers en bedrijven staan voor een reeks beslissingen die van invloed zijn op hoe we wonen, ons verplaatsen, wat we eten, de producten die we kopen, hoe we ons geld verdienen. Iedereen kan dus bijdragen aan de transitie. De overheid wil burgers en bedrijven hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.

Vraag 1a: Wat zijn volgens u de belangrijkste aandachtspunten bij de uitvoering van het klimaatbeleid?

Vraag 1b: Hoe kijkt u aan tegen de rollen van verschillende partijen in de transitie (burgers, bedrijven, overheid, kennisinstellingen, NGO’s, etc.)?

Ik wil eerst een fatsoenlijk debat met alle wetenschappers zowel voor als TEGEN standers van het akkoord, en niet zoals nu het akkoord tot stand gekomen is met alleen maar overtuigde klimaatalarmisten en de belanghebbende industrie, de anders denkende en de gewone burgers werden niet toegelaten bij de klimaat tafels en hebben dus ook geen invloed kunnen hebben op het akkoord, dus een ondemocratisch besluit wordt ons door de strot geduwd.
Zo veranderd Nederland langzaam in een bananenrepubliek met grote kans op opstand onder de bevolking die van het hele akkoord niets moeten hebben en het bovendien niet kunnen betalen.