Wet handhaving kraakverbod

Reactie

Naam M Rietveld
Plaats Rotterdam
Datum 29 augustus 2019

Vraag1

Wilt u reageren op de intiatiefwet handhaving kraakverbod? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Dit initiatief is niet de oplossing en ik ben er op tegen.

Volgens het CBS is het aantal daklozen de afgelopen tien jaar verdubbeld, en ik zou graag zien dat dit er de komende tijd minder worden. Het zou fijn zijn als het kabinet hier ook voor gaat en geen acties gaat ondernemen waar alleen nog maar meer daklozen uit voortkomen

Kraken is een goede voet achter de deur tegen pandjeseigenaren die vastgoed leeg laten staan om te speculeren. Er worden amper boetes gegeven n.a.v. de leegstandswet aan vastgoedeigenaren. Bestaande ruimte hergebruiken in plaats van nieuw bijbouwen is beter voor het milieu en verdeling van de weinige ruimte die hier al is.

Panden die op de nominatie voor de sloop staan kunnen nog gebruikt worden in de tussentijd zodat ze niet staan te verkrotten.

Verder hoort bij kraken ook de sociale functie, mensen opvangen en ontmoetingen. Dit is een taak die de regering ook niet zomaar kan en zal overnemen.

De creativiteit en nieuwe ideeën die ontstaan in kraakpanden (zoals eetcafees, weggeefwinkels en stichtingen) mogen wat mij betreft blijven bestaan en nog vele mensen verder helpen.