Wetsvoorstel afschaffen verplichte maatschappelijke stage

Reactie

Naam Jac.P.Thijsse College (M.P. Bult)
Plaats Castricum
Datum 6 juni 2013

Vraag1

Wat vindt u van de voorgenomen verandering van de wettelijke verplichting tot het doen van een maatschappelijke stage in het voortgezet onderwijs naar de mogelijkheid voor scholen om de maatschappelijke stage als facultatief programmaonderdeel aan te bieden?
Ontzettend jammer. Wij als MAS coordinatoren hebben ontzettend veel werk verricht in samenwerking met de gemeente om invulling te geven aan het programma. Het heeft veel tijd gekost om de MAS in te bedden in school. Nu dit eindelijk lijkt te gebeuren, moeten wij wellicht het nieuws gaan brengen dat het 'toch' niet doorgaat. Ik vind het een afgang!!!

Leerlingen zijn lastig te motiveren om vrijwillig tijd te investeren in een stage. Ze hebben een stok achter de deur nodig. Het verplichte karakter is nodig om leerlingen aan het werk te krijgen. In eerste instantie vinden leerlingen het niet leuk en lijkt het vervelend om vrije tijd op te offeren, maar als de reacties terug komen na afloop is het bijna altijd positief!

DE MAS MAG NIET STOPPEN!!!! wij gaan in ieder geval door, ook zonder het verplichte karakter!! Al zal het lastig worden om iedereen te blijven motiveren!!