Rijkswet op het Nederlanderschap
Reactie
Naam
|
V Abanina
|
Plaats
|
Almere
|
Datum
|
21 april 2011
|
Vraag1
Hoe kunnen de voorwaarden voor verkrijging en verlening van het Nederlanderschap worden vormgegeven teneinde de maatschappelijke participatie te bevorderen?
Het beoogde wetsvoorstel zal niet het gewenste resultaat behalen, daar de grootste probleem bij de groepen ligt die het huidige paspoort niet kan of mag inleveren en bij de vluchtelingen, welke mijns inziens toch al veel te lang moeten verblijven in asielzoekerscentra en daar soms jaren wachten op een verzoek tot asiel of de afwijzing te horen krijgen.
Met de beoogde wetgeving worden met name immigranten aangepakt , welke aan gezinsvorming met een Nederlander willen werken en daarbij volledig willen integreren in de Nederlandse maatschappij. Hierbij ondervinden de immigranten toch al te veel weerstand met name in het verkrijgen van werk en of een opleiding. Het is derhalve van essentieel belang dat deze immigranten van een Nederlands paspoort zijn voorzien (verkrijgen van werk zonder een vooroordeel) en voor het behouden van allerlei rechten in hun afkomst land (erfrecht, belastingplichten, eigendommen,etc) maar ook voor familiebezoek of het moeten gaan met spoed naar de herkomst land (ingeval van sterfte, ziekte, etc.) hun herkomst paspoort ook kunnen behouden.
Met het beoogde wetsvoorstel wordt dan ook een selecte (kleinere) groep aangepakt welke hierdoor op een verblijfsvergunning van onbepaalde tijd zal gaan verblijven en minder zal gaan participeren in de Nederlandse maatschappij.
Buiten bovenstaande feiten zijn de immigranten naar Nederland gekomen onder andere voorwaarden dan in de beoogde wetsvoorstel vermelde voorwaarden. Het geen naar mijn mening een overgangsperiode behoeft en een goede voorlichtingstermijn voor toekomstige immigranten.
Uit bovenstaande valt te concluderen;
1. Aanpak van vluchtelingenbeleid (kortere periode voor af of toewijzing).
2. Overgangsperiode voor immigranten huidig aanwezig in Nederland.
3. Voorlichting over het beleid in Nederland in het buitenland.
4. Creëren van werk voor de in de beoogde wetsvoorstel hogere opgeleide immigranten (verplichting aannemen van deze immigranten).