Ontwerpbesluit NFP-wijziging 3,5 GHz-band
Reactie
Naam | Marjolein Mol |
---|---|
Plaats | HAARLEM |
Datum | 28 januari 2021 |
Vraag1
U kunt op alle onderdelen van deze consultatie reageren. Verder zijn er nog specifieke vragen waarop uw antwoord gewenst is.Ook niet-ioniserende straling uit het EMF spectrum heeft biologische gevolgen. Mensen ervaren dat, bewijzen dat en waarschuwen daar al decennialang daarvoor.
Het afgelopen jaar is heel Nederland volgeplempt met zendmasten/antennes, ook in dunbevolkte gebieden. Dit geeft een enorme toename van deze straling in ieders omgeving waarvan niet alle gevolgen zich nu al manifesteren.
Mensen die tijd en geld investeren in het beperken van de straling in en rond de woning zitten niet te wachten op een ‘small cell’ voor de woning waarvan de gevolgen al helemaal onbekend zijn. Small cell’s horen niet in de woonomgeving thuis.
Ik teken dan ook bezwaar aan tegen de frequentieveiling van 3,5 GHz ten behoeve van de uitbreiding van het 5G telecomnetwerk in Nederland.
Vraag2
Verwacht u – naast het reeds bestaande gebruik in deze band – in de toekomst een behoefte aan lokale vergunningen voor bedrijfsspecifieke toepassingen in de 3,5 GHz band? Zo ja, kunt u deze behoefte aan vergunningen nader specificeren in termen van beoogde toepassing, benodigde bandbreedte, geografisch gebied, up-down-verhouding en vergunningsduur? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?[Deze vraag relateert vooral aan de 2*50 MHz, onder en boven in de band]
Neen
Vraag3
Verwacht u – naast het reeds bestaande gebruik - in de toekomst een behoefte aan lokale of regionale vergunningen voor gebruik van de 3,5 GHz band voor toepassingen van draadloos internettoegang, ook wel bekend als Fixed Wireless Access? Zo ja, kunt u deze behoefte nader specificeren in termen van benodigde bandbreedte, up-down-verhouding, vergunningduur en geografisch gebied? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?[Deze vraag kunt u vooral relateren aan de 2*50 MHz, onder en boven in de band].
Neen
Vraag4
Verwacht u in de toekomst een behoefte aan vergunningen voor offshore gebruik van de 3,5 GHz band, cq op het Nederlands Continentaal Plat, op zee? Zo ja, kunt u deze behoefte aan vergunningen nader specificeren in termen van beoogde toepassing, benodigde bandbreedte, up-down-verhouding, vergunningsduur en geografische zone? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?[Deze vraag kunt u zo gewenst apart beantwoorden voor de 300 MHz voor nationale mobiele communicatie dan wel voor de 2*50 MHz onder en boven in de band].
Neen