Ontwerpbesluit NFP-wijziging 3,5 GHz-band

Reactie

Naam H.B.M.A. Tutert (docent Biologie, Scheikunde, Natuurkunde)
Plaats Marienheem
Datum 29 januari 2021

Vraag1

U kunt op alle onderdelen van deze consultatie reageren. Verder zijn er nog specifieke vragen waarop uw antwoord gewenst is.
Compleet onverantwoord om zonder gedegen onafhankelijke wetenschappelijke onderbouwing van de veiligheid van deze straling door te gaan met het veilen en uitrollen van deze ziekmakende straling. Heb al genoeg last van de huidige straling (GEEN SOLK KLACHTEN!!!!!!!!). Niet te bevatten hoe serieus de toelatingseisen voor medicijnen/ vaccins zijn en hoe laks we zijn ten opzichte van schadelijke elektromagnetische straling. Want we zien het niet, voelen het niet, horen het niet dus is er niets aan de hand!!!!!! Toch!!!!!!!!!!!! Dit wordt de volgende (wereldwijde) levensgevaarlijke blunder ten koste van de volksgezondheid.

Vraag2

Verwacht u – naast het reeds bestaande gebruik in deze band – in de toekomst een behoefte aan lokale vergunningen voor bedrijfsspecifieke toepassingen in de 3,5 GHz band? Zo ja, kunt u deze behoefte aan vergunningen nader specificeren in termen van beoogde toepassing, benodigde bandbreedte, geografisch gebied, up-down-verhouding en vergunningsduur? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?
[Deze vraag relateert vooral aan de 2*50 MHz, onder en boven in de band]
Ik ben een bezorgde burger (met al gezondheidsklachten van het huidige niveau straling) met een natuurwetenschappelijke opleiding, heb geen bedrijfsmatig belang bij deze frequentie.

Vraag3

Verwacht u – naast het reeds bestaande gebruik - in de toekomst een behoefte aan lokale of regionale vergunningen voor gebruik van de 3,5 GHz band voor toepassingen van draadloos internettoegang, ook wel bekend als Fixed Wireless Access? Zo ja, kunt u deze behoefte nader specificeren in termen van benodigde bandbreedte, up-down-verhouding, vergunningduur en geografisch gebied? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?
[Deze vraag kunt u vooral relateren aan de 2*50 MHz, onder en boven in de band].
zie 2

Vraag4

Verwacht u in de toekomst een behoefte aan vergunningen voor offshore gebruik van de 3,5 GHz band, cq op het Nederlands Continentaal Plat, op zee? Zo ja, kunt u deze behoefte aan vergunningen nader specificeren in termen van beoogde toepassing, benodigde bandbreedte, up-down-verhouding, vergunningsduur en geografische zone? Vanaf wanneer verwacht u een dergelijke behoefte te hebben?
[Deze vraag kunt u zo gewenst apart beantwoorden voor de 300 MHz voor nationale mobiele communicatie dan wel voor de 2*50 MHz onder en boven in de band].
zie 2