Nieuwe aanpak productverbetering – criteria

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Breskens
Datum 18 april 2021

Vraag1

Wat vindt u van de gestandaardiseerde methodiek voor de indeling van voedingsmiddelengroepen en de grenswaarden zoals weergegeven in het onderliggende conceptrapport van het RIVM (‘Op weg naar criteria voor productverbetering deel 2’)?
Zijn er aspecten die u niet terugziet in de indeling van de voedingsmiddelengroepen en grenswaarden?

Graag uw reactie op onderstaande vragen vanuit uw eigen bedrijf of organisatie toelichten en zo concreet mogelijk aangeven om welke voedingsmiddelengroep (of subgroep) en voedingsstof het gaat.
Confiserie Napoleon produceert hard suikerwerk, wat voor +/- 65% uit di sachariden bestaat. Het gewicht per snoepje ligt tussen de 4 en 6 gram. Zou het voor de standaardisatie niet wenselijk zijn dat er wel gekeken wordt naar de inname per portie in plaats van per 100 gram. Dus pas portiegrootte toe in plaats van een herformulering van de receptuur omdat dit erg weinig effect sorteert voor hard suikerwerk. Voor Confiserie Napoleon is suiker een product voortkomend uit de suikerbiet en in de basis een bron van energie. Geniet, maar doe het met mate.