Wetsvoorstel openbaarmaking vergrijpboeten
Reactie
Naam
|
Persoonlijke titel (JM Rademaker)
|
Plaats
|
's-Hertogenbosch
|
Datum
|
12 januari 2019
|
Vraag1
Wilt u reageren op wetsvoorstel openbaarmaking deelnemingsboeten? Dan kunt u hier uw reactie geven.
Dit voorstel zou in een rechtstaat niet ingevoerd mogen worden. Hoe krijgen we het verzonnen dat, in weerwil van het EVRM, dat personen levenslang beschadigd worden? Zelfs de ergste criminelen die moorden plegen krijgen een tweede en zelfs derde kans. Tot op de dag van vandaag kennen we de moordenaar van Pim Fortuin enkel als Volkert van der G. (dat hij zelf de publiciteit zoekt is zijn eigen keuze). Het is onbestaanbaar dat de naam van een wetsovertreder levenslang tot straf leidt; en dat gebeurt want via het internet is dit een blijvend feit.
Temeer daar de overheid en de belastingdienst zelf ook allang niet meer magistratelijk is. Het komt geregeld voor dat inspecteurs adviseurs onder druk zetten door te dreigen met een boete om het eigen standpunt er door te drukken of te komen tot een compromis. Het laat zich raden dat na invoering van dit wetsvoorstel dat ook zal gaan gebeuren.
En het allerergste is nog wel dat het verstrijken van de tijd en het verkrijgen van nieuwe inzichten of wetten ertoe zal gaan leiden dat handelingen die nu geoorloofd zijn, in een latere periode plotseling als laakbaar worden aangemerkt. Ik hoef maar te wijzen op advisering rondom SPF structuren met de Nederlandse Antillen die midden jaren 90 van de vorige eeuw normaal werden gevonden, vanaf 2010 tot een enorme inquisitie hebben geleid gebaseerd op de vanaf dat moment geldende wetgeving.
Dit wetsvoorstel moet de prullenbak in.