Besluit toevoeging pandemieafdeling Kiesbesluit

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Oss
Datum 24 september 2022

Vraag1

Wat vindt u van het concept voor het Besluit toevoeging pandemieafdeling Kiesbesluit?
Wederom wordt in dit wetvoorstel pandemie en A1 ziekte weer misbruikt. Hieronder een aantal punten waarop de wet aangepast dient te worden.

Punt 1. Een pandemie hoeft Nederland niet te treffen. Indien de pandemie buiten Nederland heerst zijn er geen maatregelen nodig.
Punt 2. De lijst A1 ziekten is een lijst die niet langer wetenschappelijk onderbouwde gevaarlijke ziekten bevat, dus deze lijst hanteren als voorwaarde is ook niet langer geoorloofd. Deze verwijzing moet weg, of de lijst dient opgeschoond te worden.
Punt 3. Een regio moet zelf kunnen beslissen welke maatregelen noodzakelijk zijn in de desbetreffende regio. De regio coördinator weet of er al dan niet reden is voor het nemen van wetenschappelijk onderbouwde maatregelen.
Punt 4. De lijst maatregelen moet bronnen bevatten naar minimaal 2 onafhankelijke wetenschappelijke studies die de effectiviteit van de maatregel in kwestie afzonderlijk van andere maatregelen aantoond.
Punt 5. Alleen bij een bewezen ifr van meer dan 5% mogen deze onderbouwde maatregelen van stal gehaald worden in de regio's waar daadwerkelijke risico is.
Punt 6. Als de WHO een ziekte als niet meer pandemisch of gevaarlijk verklaard dient hierop ook direct onderzocht te worden of de ziekte nog een gevaar vormt binnen de regio's en direct af te schakelen als blijkt dat de ziekte inderdaad aan het uitfaseren is of niet meer gevaarlijk is.