Passend onderwijs

Reactie

Naam J.H.Donnerschool (J.A. Verkerk)
Plaats De Glind
Datum 4 maart 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
In het wetsvoorstel wordt de LGF geschrapt.
Ouders worden vanaf nu op afstand gehouden. En dat terwijl de ouders de specialisten zijn die het meest weten over het gedrag van hun kind vanaf hun geboorte! Geef ouders een duidelijk omschreven rol bij de aanmelding en voortgang op alle gebieden van hun kind op school.
De leraar wordt geacht, zonder steun en inzet van de ambulant begeleider, regelmatig aan tafel te overleggen met ouders en andere disciplines zoals logopedie, fysiotherapie, psycholoog, e.a.
De functie van IB-er wordt daardoor verzwaard. Er moet extra formatie komen voor IB-ers
Dit wetsvoorstel kan doorgaan als de PABO een jaar langer gaat duren. Omgaan met gedragsproblematiek en psychopathologie (nu ondersteund vanuit REC-4) kan niet in 1 module of cursus worden gepropt. In dit voorstel, dat er in theorie mooi uitziet, gaat men uit van ideale scholen met louter excellente leraren die zonder extra steun van buitenaf in staat zijn maatwerk te leveren.
De leraren, wie wil er vanaf nu nog naar de PABO??, mogen per schooljaar (onder werktijd) minimaal 1 week bijscholing doen.