Passend onderwijs

Reactie

Naam Mrs c vlaa
Plaats utrecht
Datum 25 februari 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Ik reageer als ouder van een ADHD puber an 15 jaar, die uitgekotst is op het reguliere onderwijs. Hij zit nu op het speciaal onderwijs, waat voor hem de enige mogelijkheid is om een diploma te halen. Het reguliere onderwijs is er echt niet klaar voor deze kinderen op te vangen plus dat het een stempel drukt op de rest van de klas en de leraren. Een beetje begeleiding helpt niet. Deze kinderen willen namlijk niet leren en het motiveren van kinderen, die niet willen is een vak apart. Niet willen door een stoornis. U denkt dat veel kinderen een label hebben, ik kan u zeggen dat de hoeveelheid kinderen met een stoornis wel degelijk toeneemt. Gisteren heb ik weer iets gehoord, een meisje van 16 jaar ook totaal in de vernieling, omdat ze op school volgens de leraren niet goed gemotiveerd is. Woorden als je kunt beter 3 jaar op je rapport helpen niet. Gisteren hoorden ze van iemand, dat het het kind geen probleem heeft, maar de school. Ze weten niet hoe ze met het kind om moeten gaan. het blijkt dat het kind waarschijnlijk lijdt aan beelddenken. Nooit van gehoord ? Toets het in op google en daar zijn de kenmerken. Geen enkele leraar of deskundige is hier mee aangekomen. Waarom worden kinderen niet goed geholpen. Laat de minister eens 10 kinderen in huis nemen ieder met een andere stoornis, mijn zoon mag hij zeker lenen. Dan pas weet je waar het over gaat. Rugzakjes afpakken en denken dat ouders en kinderen, die voor de lol hebben. Schande. De kriteria om ze te krijgen zijn behoorlijk streng.

Ik werk ook nog op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-2 jaar met een groep van 14 kinderen. Als ik tel zie ik zeker 3 kinderen met misschien een afwijkend gedrag. Dat is precies volgens de ratio 1 op de 5.

Inhoudelijke suggestie : Neem ouders, en hulpverleners serieus en ga de praktijk eens in. Nogmaals mijn zoon mag je lenen.