Passend onderwijs

Reactie

Naam mevr F van den Berg
Plaats eindhoven
Datum 21 februari 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Leerkracht VSO cluster 2
ik ben het eens met het feit dat teveel kinderen voortaan een diagnose krijgen. echter de kinderen die onze school bezoeken hebben allemaal de extra hulp hard nodig. ik ben van mening dat dit probleem beter aangepakt kan worden door strictere regels voor het diagnosticeren en meer controle.
ik vind het zonde dat de kinderen die de extra hulp heel hard nodig hebben deze ontzegt wordt door de kinderen die misschien overbodig extra budget krijgen.
ook denk ik dat voor de leerkrachten in het BO en VO er een gigantisch zware taak komt te liggen. de groepsgrootte is hier dermate groot dat zij niet de tijd en aandacht kunnen besteden aan reguliere en extra hulp behoevende kinderen, ook al zouden zij voldoende bijgeschoold worden. niet alleen de kinderen met problemen gaan hieronder lijden maar ook de reguliere leerlingen. ook kan een leerkracht niet van alle leer,- en gedragsproblemen voldoende kennis vergaren.