Passend onderwijs

Reactie

Naam ---- (J.Th. Heebink)
Plaats Ede
Datum 4 maart 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Hallo ik ben ouder van Nadia, meisje van 13 met epilepsie door hersenaanlegstoornis. Zo zie je niets aan haar maar ze loopt duidelijk veel achter op school terwijl ze op een speciaal basisonderwijs zit. Ze heeft een REC3 indicatie voor het vervolgonderwijs en het is voor haar zeer belangrijk om goede ondersteuning te krijgen. Als zij gewoon vervolgonderwijs zou moeten volgen, krijgen wij een groot probleem. Daar mag je zoals iedereen weet maar 1 x blijven zitten en dan moet je eraf. Zij kan die druk niet aan en zo werkt het helemaal niet bij haar. Daarbij moet zij veel herhaling en rust hebben anders krijgt zij veel aanvallen. Hoe willen ze dat invullen op een "gewone" vervolgonderwijs. Dat kan simpelweg niet.
Maar net als zij zouden ook de kinderen die op gewoon onderwijs zitten te weinig aandacht krijgen omdat zij veel nodig heeft. Dat kan gewoonweg niet. Wij hopen dat de ministers tot bezinning komen. Wij kunnen echt geen particuliere school betalen waar zij misschien wel geld voor hebben.