Passend onderwijs

Reactie

Naam I.L.E. Quist
Plaats Rotterdam
Datum 21 februari 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Als hulpverlener en moeder ben ik het ermee eens dat diagnose soms te snel worden vastgesteld en dat stigmatiseren een groot probleem is waardoor kwaliteiten en talenten niet volledig benut worden van het kind. Dat is typisch hulpverlenend nederland! Lekker met zn allen achter de feiten aanlopen en meer praten over dingen dan werkelijk iets doen. Ik snap dat het kabinet nu wat "wil doen" aan de langslepende en voortdurende trajecten die een hoop kosten met zich mee brengen.........,maar dit is naar mijn mening en als ik zo vrij mag zijn van alle hulpverleners en ouders de slechtste oplossing die men kon verzinnen!
Wanneer wordt er nou eens geluisterd naar de mensen die snappen waar het over gaat. De mensen op de werkvloer, de mensen die dag in, dag uit met deze kinderen werken, de ouders die vaak hebben moeten vechten voor het plekje of de erkenning van hun kind.
Inderdaad de papierwinkel moet minder, scholen die onder de maat presteren moeten worden aangepakt, ambulante begeleiders moeten daadwerkelijk de uren die het kind behoort te krijgen met het kind bezig zijn, zodat zij de kwaliteiten en talenten van het kind beter in kaart weten te brengen en dit op de leerkracht kan overbrengen.
Een leerkracht heeft geen tijd en kan niet even snel bijgeschoold worden om deze problemen op te vangen. Als het kabinet dit doorzet betekend dat het toekomstperspectief van veel kinderen de das omgedaan wordt.