Passend onderwijs

Reactie

Naam Dienstencentrum AB Attendiz (MPL ten Heggeler)
Plaats Hengelo (OV)
Datum 14 februari 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
Ik ben ambulant begeleider voor cluster 3. Hoewel ik het eens ben met het aanscherpen van het verkrijgen van LGF, ben ik het niet eens met de bezuinigingen van 300 miloen. Mijn voorstel zou zijn om de prestatiebeloning te schrappen. Tijdens de manifestatie in Nieuwegein gaven de aanwezigen aan hier geen moeite mee te hebben.
ik hoop daarnaast dat er andere, betere plannen kunnen worden uitgewerkt. Want op deze manier verliezen wij waardevolle expertise die nu ligt bij de AB-ers en de mensen in het (V)SO. Daarnaast is het oa voor de leerkrachten in het regulier onderwijs niet te doen om nog meer tijd te investeren in het omscholen tot experts op het gebied van (V)SO leerlingen. Die experstise is reeds aanwezig, verspeel deze niet door deze bezuinigingen door te laten gaan. Op deze manier zal het voor nederland ook onmogelijk worden om tot één van de betere onderwijslanden te gaan horen en dat was toch de bedoeling van ons kabinet, dacht ik.
Met vriendelijke groet, Marlou ten Heggeler