Passend onderwijs

Reactie

Naam J Delfos
Plaats Amstelveen
Datum 1 maart 2011

Vraag1

Wat is uw reactie op het wetsvoorstel? M.a.w.: Welke inhoudelijke suggestie(s) hebt u om het voorstel te verbeteren?

Geef hierbij a.u.b. aan in welke hoedanigheid u uw reactie geeft (leraar, ouder, schoolleider, leerling, ambulant begeleider etc.)
(Ouder kind Downsyndroom 5 jaar)
U geeft aan dat kids met label met 65% is gestegen. Ik kan mij niet voorstellen dat dit het geval is met Cluster 3 kids (ofwel dat oa Down Syndoom explosief gestegen is), toch worden ook deze kinderen hard aangepakt. Nl Rugzak daalt met de helft vanaf groep 3, ZML klassen worden veel groter en minder personeel.
Ik vind het heel beschamend dat een welvarend land als NL die moet bezuinigen, dit gaat doen over de rug van de aller zwaksten (geestelijk gehandicapten en ook lichaamlijkgehandicapten).
Als je wil bezuinigen, waarom maak je kinderbijslag en PGB niet inkomensafhankelijk? Wij hebben een hoog inkomen als gezin en krijgen dit geld elke keer weer, terwijl wij het niet nodig hebben. Ons kind zit nu op regulier onderwijs wat goed gaat met ondersteuning uit de Rugzak. Nu al hoor ik geluiden, dat het misschien in de toekomst niet meer kan, omdat de Rugzak wordt gehalveerd. Ik lees dat de bezuinigingen moeten leiden tot efficienter en effectiever onderwijssysteem. Ik betwijfel of dat op deze wijze gebeurt. Gaat er echt iets veranderen, waardoor het geld effectiever wordt besteed. Ik lees nu steeds met name dat klassen groter worden en (specialistische) medewerkers ontslagen worden.
Als ik kijk naar mijn kind met Down op een reguliere Montessori school, dan vind ik het effectief gaan. Zij draait mee in gewone klas. Zij krijgt alleen paar uur extra ondersteuning per week. We hebben ongeveer 3 a 4 keer per jaar een afspraak met alle betrokkenen met de ambulant begeleider, waarin we zij ons (specialistische) adviezen geeft wat we verwerken in plan van aanpak. Wat is hier nu ineffectief aan??
Dus ik vraag me af of er wel wordt bezuinigd op de juiste plek , dat het echte probleem wel wordt aangepakt.