Postcodereeks voor Caribisch Nederland

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Sint Maarten
Datum 7 juli 2024

Vraag1

NL: Hoe beoordeelt u het voorstel van een postcodereeks 0000AA-0999ZZ ten behoeve van het op te zetten postcodesysteem voor Caribisch Nederland?

ENG: How do you assess the proposal of a postal code range 0000AA-0999ZZ for the purpose of establishing the postal code system for the Caribbean Netherlands?

PAP: Kon bo ta evaluá e proposishon di un rango di kódigo postal 0000AA-0999ZZ pa e meta di stablesé e sistema di kódigo postal pa Hulanda Karibeño?
Het is mij om het even of er postcodes worden ingevoerd. Ik vond de reactie over dat een '0' (nul) wegvalt in databases en andere software zeer sterk. Ik vermoed dat het starten met letters niet aansluit bij het systeem van PostNL.

Als inwoner van Sint Maarten vroeg ik me af of er ook bij de andere Caribische landen is geinventariseerd of zij ook hebben in een postcode systeem. Ik zou met de invoering van een postcodesysteem aan deze kant van de oceaan hier sowieso rekening mee gaan houden, ook al zegt deze regering nu misschien 'nee'. Op Sint Maarten kan het zo bij de volgende regering weer anders zijn :-)