Wijziging van de Wet publieke gezondheid vanwege quarantaineplicht voor reizigers

Reactie

Naam M Bonk
Plaats Pelt, Belgie
Datum 11 maart 2021

Vraag1

U kunt reageren op het wetsvoorstel en de toelichting.
Hierbij vergeleken is het Belgische reisverbod met zijn uitzonderingen (wel op basis van "verklaring op eer") en zijn regels voor de grensregio nog bijzonder humaan te noemen. Op basis daarvan kan ik een paar keer per maand mijn hoogbejaarde hulpbehoevende ouder in Nederland bijstaan, die -geheel conform de wens van de regering- nog geheel zelfstandig woont.

Hier past maar 1 oplossing: covid-19 meteen uit Cat. A halen en dus ook geen specifieke covid-19 regelgeving opnemen in de Wpg, maar
de Wpg juist opschonen & omvormen tot een algemene Nederlandse wet Nationale Publieke Gezondheid!

ONDERBOUWING:

Een Nederlandse Wpg zou een algemeen kader moeten bieden voor de Nederlandse nationale publieke gezondheid. Maar de huidige Wpg is geen nationale wet: hij vervangt juist alle voorgaande nationale wetgeving m.b.t. de Nederlandse publieke gezondheid en volgt de internationale voorschriften van de WHO, op basis van een verdrag uit 2005.
Waanzinnig jammer dat men toen zat te slapen en bij het kruisje heeft getekend!

Deze wet biedt diverse mogelijkheden om een infectieziekte in cat. A te plaatsen en daar is voor covid-19 dankbaar gebruik van gemaakt teneinde de bij die categorie behorende bevoegdheden maximaal te kunnen uitbuiten.
(n.b.: een essentieel onderdeel in het oorspr. eerste argument van opname in cat.A, nl. tijdig optreden en patienten & hun omgeving behandelen,
is NOOIT uitgevoerd. Ondanks de reeds bij het begin van de epidemie beschikbare medicatie (HCQ met vit.D en Zink), die in andere landen wel succesvol is toegepast, maar in Nederland werd verketterd en geblokkeerd.
Een desastreuze beslissing, die daarna ook de eerstvolgende beschikbare medicatie trof (ivermectine). En dat in wat ooit preventieland nr. 1 was!!)

Zoals het RIVM met zijn pyramide afdoende heeft aangetoond (98% geen of milde verschijnselen; 2% in ziekenhuis waarvan miniem deel op IC)
en van Dissel 10 maart 2021 in de Kamer heeft bevestigd (IFR in dezelfde orde van grootte als die van een flinke griep), hoort covid-19 inmiddels allang niet meer in cat.A thuis.
(zie ook: "COVID-19 in Perspectief" http://wederhoorforum.nl/blog/coronacrisis-of-great-reset#p4.2.3 )

Zie verder: PDF

Bijlage