Wijziging van het Besluit omgevingsrecht inzake permanente bewoning van recreatiewoningen
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Soest
|
Datum
|
23 juli 2020
|
Vraag1
Wilt u reageren op de Wijziging van het Besluit omgevingsrecht inzake permanente bewoning van recreatiewoningen? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Goede dag beste lezer,
Wij hebben een recreatiewoning (chalet) met eigen grond wij hebben een eigen kadastraal nummer en een huisnummerbesluit, wij betalen alle normale lasten zoals ozb belasting afvalstoffenheffing waterschapsbelasting etc.
Wij hebben een eigen elektra aansluiting 3x25Amp en hebben propaangas via een eigen netwerk en zijn aangesloten op waterleiding en riolering.
Verder hebben wij geen enkele recreatieve voorziening op ons park en er zijn ook geen mogelijkheden om die te realiseren (dus het komt nooit meer terug in de recreatieve sector) alle kavels bij ons zijn zoals je dat noemt uitgepond aan 28 verschillende eigenaren.
Het zal een mooie oplossing voor veel mensen als die een objectgebonden woonvergunning zou krijgen op de recreatiewoning (daar waar het kan en aan de als de woning aan de gestelde wooneisen voldoet) dat kan middels legalisering herbestemming of toekennen van een dubbelbestemming op de woning.
Wij hebben nu een persoonsgebonden vergunning, ons huis heeft daarvoor een keuring ondergaan door de gemeente of die voldeed aan het bouwbesluit.
Het zijn merendeel huizen die aan de wensen van oudere mensen voldoen omdat ze meestal gelijkvloers zijn en niet te groot en ook een mooie woning om als starter te beginnen die mensen komen nu ook maar moeilijk aan een woning.
Ander bijkomend voordeel is dat mensen geen reguliere woning meer aanhouden en zo ook ruimte creeren op de huizenmarkt.
Het zou ook bij de tijdsgeest van nu passen om ruimer te denken betreffende recreatiewoningen omdat er nu ook kantoorpanden worden omgebouwd tot woningen en er steeds meer mensen kunnen gaan wonen in een tiny house wat veel weg heeft van een recreatiewoning en legaal is.
Het zou een mooie oplossing zijn voor de burgers en voor gemeenten als daar waar het kan woningen aan de woningvoorraad kunnen worden toegevoegd zonder dat men hoeft te bouwen simpelweg omdat ze er al zijn en ook om gemeenten te ontlasten die nu heel veel tijd en geld stoppen in handhaving wat uiteindelijk niemand iets oplevert.
Met vriendelijke groet,