Wijziging van het Besluit omgevingsrecht inzake permanente bewoning van recreatiewoningen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Holten
Datum 7 augustus 2020

Vraag1

Wilt u reageren op de Wijziging van het Besluit omgevingsrecht inzake permanente bewoning van recreatiewoningen? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Geachte mevrouw/heer,
Graag wil ik reageren op de voorgestelde wijziging van het Bor inzake permanente bewoning van recreatiewoningen.
Ter introductie:
Ik ben Henk Rietberg (78) en woon samen met mijn vrouw (75) sedert 1 jaar in een tussenwoning aan de A.J. Goldsteinstraat 10 in Holten, gemeente Rijssen-Holten.
Wij hebben in 1993 een stenen levensloop bestendige tot recreatiewoning bestemde woning van 400 m3 laten bouwen aan de Borkeldsweg 15 te Holten. De woning voldoet aan het bouwbesluit. De woning is geheel omgeven door permanente woonhuizen en derhalve niet in trek en ongeschikt voor recreanten. Wij hebben op dit adres 25 jaar naar tevredenheid gewoond. Onder druk van een last onder dwangsom en het wekelijkse gegluur door alle ramen van een Boa hebben we een sociale
tussenwoning aan de Goldsteinstraat in Holten erbij gekocht alwaar we nu wonen. Het bevreemd ons zeer en is aan een weldenkend mens niet uit te leggen dat in deze tijd van woningnood, wij gedwongen worden er twee woningen op na te houden. Tevens voelen wij ons zwaar gediscrimineerd. Arbeidsmigranten en asielzoekers worden geen duimbreed in de weg gelegd om te wonen in recreatiewoningen.
Ten aanzien van de wijziging van het Bor het volgende:
Ook hierbij is net als bij de brief d.d. 3 november 2003 van ex minister Dekker aan de Tweede Kamer de keuze aan gemeenten om gebruik te maken van de regeling. Rijssen-Holten handhaaft streng en zal dankbaar gebruik maken van mensen die zo dom zijn een aanvraag in te dienen. Die komen onmiddellijk op de handhavingslijst.

Wij verzoeken u dan ook met klem een verplichting in dit voorstel op te nemen voor niet-commerciële eigen ‘recreatiewoningen’, zodat daadwerkelijk wat wordt gedaan aan het woningtekort en de discriminatie van Nederlandse woningeigenaren. Wij en velen met ons kunnen dan ongestoord gaan wonen in onze levensloop bestendige ‘recreatiewoning’ en kunnen we onze sociale tussenwoning weer inbrengen op de woningmarkt.
Met vriendelijke groet,

H.W. Rietberg