Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling SUP single use plastics

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 16 november 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting. Daarbij zijn we specifiek geïnteresseerd in de volgende vragen over de reductiemaatregelen in artikel 2:
• Waarborgen de maatregelen voldoende de balans tussen uitvoerbaarheid en ambitie?
• Is het gewenst om in de regeling een (niet-bindend) richtbedrag op te nemen voor de prijs die gerekend moet worden voor de plastic wegwerpbekers en voedselverpakkingen die niet langer gratis verstrekt mogen worden?
L.S.,
Wij proberen al 3 jaar zonder plastic te leven. Plastic is in essentie giftig en onafbreekbaar. Daarom moet er niet steeds meer van komen, zoals ook met de voorgestelde maatregelen nog zal gebeuren.
Wij bepleiten een eenvoudig verbod van plastic als verpakkingsmateriaal in alle gevallen waarin het gebruik van niet-synthetische materialen als equivalent mogelijk is (papier, karton, glas, niet-geplastificeerd blik, etc..
Denk aan papieren wikkels bij de post, papieren vulmateriaal, vetvrij papier bij de slager, etc. Denk terug aan de jaren ‘50 en ‘60 toen het misbruik van plastic voor dit doel nog niet verbreid was.
Met vriendelijke groet,
Jan en Klaske Schrijver
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht