Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling SUP single use plastics

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 27 oktober 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting. Daarbij zijn we specifiek geïnteresseerd in de volgende vragen over de reductiemaatregelen in artikel 2:
• Waarborgen de maatregelen voldoende de balans tussen uitvoerbaarheid en ambitie?
• Is het gewenst om in de regeling een (niet-bindend) richtbedrag op te nemen voor de prijs die gerekend moet worden voor de plastic wegwerpbekers en voedselverpakkingen die niet langer gratis verstrekt mogen worden?
Voor het milieu maakt het niets uit voor welk doel en onder welke omstandigheden afval ontstaat. Zo moet ook (eenmalig gebruikte) verpakking van bijvoorbeeld voedings- en huishoudmiddelen onder deze wet vallen. De wetswijziging is veel te onvriendelijk voor het milieu/ vriendelijk voor vervuilers. De wijziging moet 180 graden worden omgekeerd; single use plastics moeten wettelijk worden verboden, waarbij organisaties slechts onder strikte voorwaarden ontheffingen/ vergunningen en hoge aanvraagkosten kunnen verkrijgen. Richt de wet niet tot alleen op materiaalkeuze (kunststof/ plastic), maar ook op de productiewijze. Er moet iig een veel hoger btw tarief worden gerekend voor SUP, zodat ook alle toekomstige (!) milieuschade (gedurende de gehele levenscyclus van een SUP dus) hierin wordt meegerekend. Overigens bestaat de grootste en snelste milieu besparing uit ontmoediging van voortplanting en autobezit. Breek deze taboe eens!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht