Regeling energieprestatievergoeding huur
Reactie
Naam
|
SOLIDpower GmbH (J.W. Tolkamp)
|
Plaats
|
Heinsberg (D)
|
Datum
|
9 september 2016
|
Vraag1
Een ieder wordt uitgenodigd om te reageren op artikelen 1, 4, 5 en 6 van de regeling, de bijbehorende bijlage en hoofdstukken 1 en 3 van de toelichting.
Wij zijn met name te spreken over de verandering ten aanzien van de gasaanluiting. Ik schreef hier gisteren reeds het volgende over:
"Ik las zojuist dat Blok de EPV wil openstellen voor panden met een gasaansluiting! art. Renovatieprofs vandaag
Eindelijk wordt Blok verstandig! We zitten in een energie TRANSITIE, dat betekent dat je niet ineens zonder aardgas kunt en dus, wanneer je een gasaanlsuiting verbiedt; hele volksstammen uitsluit die duurzaam willen renoveren met de EPV, maar die niet voor nieuwbouw willen gaan nog de mogelijkheid hebben of de juiste panden bezitten voor een NOM verbouwing. Dan mis je dus het grootste deel van de gebouwde omgeving en een enorm CO2 besparingspotentieel. Daar heeft Blok dus volkomen gelijk in!
Daarbij komt dat als men het salderen wil versoberen of afschaffen, opeens geen 4 kW aan PV panelen meer op de daken van NOM woningen zal worden gelegd (geen businesscase meer) maar slechts 500 of 1000 Watt om net de basis-last af te dekken samen met een kleine accu.
Op dat moment worden micro-WKK's met brandstofcellen interessant om de rest van de stroom op te wekken en die hebben een gas-aansluiting nodig. Let wel gas aansluiting, ik noem bewust geen aard-gas, want de inhoud van ons gasnet gaat mee veranderen tijdens de energietransitie. in 2050 stroomt er namelijk 100% duurzaam gas uit biomassa, zon en wind door ons net ( middels Power to Gas). Ook nu al zit er minder aardgas in ons net en meer Biogas dan 10 jaar geleden. aardgas, ja daar moeten we (geleidelijk)vanaf, maar niet van de duurzaam-gas aansluiting en ons gasnet! Ons gasnet wordt de energiebuffer en transporteur van duurzaam gas uit duurzame stroom."
Bijlage