Regeling zorgmedewerkers met langdurige post-COVID klachten
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Lelystad
|
Datum
|
30 juni 2023
|
Vraag1
Wilt u reageren op de Regeling zorgmedewerkers met langdurige post-COVID klachten? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Ik ben in april 2020 op mijn werk in een verpleeghuis besmet geraakt met het COVID 19 virus. Ik was flink ziek, maar had maar 1 doel en dat was om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, omdat mijn bewoners ook ziek werden en velen van hen in die weken ook stierven. Na 3 weken ziek en toen 4 weken gewerkt te hebben, gaf mijn lichaam het op. Wat volgde was een lange tijd van zeer ziek zijn, onderzoeken en onbekendheid. Nu ruim 3 jaar later ervaar ik nog steeds veel, voornamelijk neurologische en cognitieve klachten. Ik kan Max 16 uur werken in de week en stap per sept 2023 over naar een minder intensieve baan in de zorg.
Ik heb in deze jaren veel geleerd over mezelf, de maatschappij en ook de politiek. Niet alleen onbesef en onbegrip, maar ook onverschilligheid, wij zorgmedewerkers met long covid betekenen helemaal niets voor de mensen die zich zorgministers noemen. Jullie hebben ons niet eens in de steek gelaten, maar nooit iets voor ons gedaan!! De negatieve en daardoor ziekmakende gevolgen die jullie mij hiermee hebben gegeven, heb ik voor mezelf en mijn naasten om kunnen zetten in positiviteit. Ik ben een sterke vrouw en jullie kunnen mij hier nu niet meer mee raken. Maar voor vele lotgenoten is hun situatie heel anders en zijn op vele vlakken geraakt, lichamelijk, mentaal, financieel. Ook in dit geval is dus het lot van de zorgmedewerker al bestempeld: Ongewaardeerd, slaafvolk, en op de knieën moeten voor salaris en in dit geval dus een financiële tegemoetkoming. Ik ben benieuwd hoeveel zorgmedewerkers daadwerkelijk gebruik kunnen gaan maken van deze tegemoetkoming, schrijnend weinig, denk ik. Chapeau VWS!