Besluit register onderwijsdeelnemers

Reactie

Naam Nijkamp Consult b.v. (mr drs H.J. Nijkamp)
Plaats Wezep
Datum 8 januari 2019

Vraag2

Zijn er artikelen in het besluit waar u specifiek iets over zou willen opmerken? Zo ja, welk(e) artikel(en) is/zijn dat en wat is uw reactie hierop?
In artikel 30 wordt geregeld dat DUO aan het samenwerkingsverband het persoonsgebonden nummer doorgeeft van leerlingen die door het samenwerkingsverband toelaatbaar zijn verklaard tot (v)so. In de toelichting wordt vermeld dat dit gebeurt vanwege de korting op de bekostiging van het samenwerkingsverband voor de leerlingen die in het (v)so zijn geplaatst.
Op dit moment mogen scholen NIET aan het samenwerkingserband het persoonsgebonden nummer van een leerling doorgeven voor wie een toelaatbaarheidsverklaring wordt aangevraagd. Zolang dat wettelijk niet is geregeld is het vreemd dat aan 'de achterkant' het SWV wel van DUO informatie ontvangt met het PGN van de leerling. Het is de taak van de wetgever om dan nu ook 'de voorkant' goed te regelen: verschaf de scholen een wettelijke grondslag om het PGN van de leerling waarvoor een tlv wordt aangevraagd aan het SWV te verstrekken.