Wijziging Wet Rijonderricht Motorvoertuigen 1993
Reactie
Naam
|
De Rijlesser (MT Hoenselaar)
|
Plaats
|
Groesbeek
|
Datum
|
24 mei 2014
|
Vraag1
Wat vind u van de wijzigingen in de Wet Rijonderricht Motorvoertuigen 1993 en onderliggende regelgeving Besluit Rijonderricht Motorvoertuigen 2009 en Regeling Rijonderricht Motorvoertuigen 2009?
De sanctie moet er volledig af. Alleen een rechter zou moeten kunnen beslissen of een bevoegdheid eerder moet stoppen dan de datum waar tot hij behaald is.
Als iemand op de laatste dag de laatste herkansing faalt, dan heeft hij dus wel 5 jaar goed rijles kunnen en mogen geven en als iemand in het eerste jaar al een paar foutjes maakt, dan zou hij dus ineens niet meer 5 jaar goed les kunnen of mogen geven, dat is een gedachten gang die nergens op gebaseerd is.
De minister zegt dat er maar 1% zijn/haar bevoegdheid kwijtraakt door het zakken van de toetsen en dus is het goed dat de bevoegdheid kwijt kan worden geraakt, echter de kwaliteit van de opleiding is goed genoeg omdat er maar liefst 45% zakt voor het gehele traject. Dat is niet uit te leggen waarom dat dan zo'n groot verschil zou moeten kunnen zijn.
Tevens verliest een instructeur zijn/haar bevoegdheid ook als hij/zij binnen die 5 jaar niet heeft gezorgd voor het halen van alle vereiste toetsen en theoriedagen, dan wel het volgen van het herintreders traject. Dus de reden waarom de bevoegdheid ineens eerder zou moeten verlopen is nog altijd onduidelijk.
Bij een grove overtreding zoals dronken juridisch bestuurdersschap, onzedelijk contact met een leerling of roekeloos rijgedrag bijvoorbeeld, kan ik volledig begrijpen dat een rechter beslist dat de lesbevoegdheid per direct moet eindigen. Maar niet omdat men een toets niet heeft gehaald terwijl de vorige toets (opleiding) heeft beslist dat de bevoegdheid met 5 volledige jaren wordt verlengd/aangegaan.
Met vriendelijke groet,
Marvin Hoenselaar
De Rijlesser
06-538 44 605
KvK# 09219359
www.derijlesser.nl/