Wet gemeentelijk toezicht seksbedrijven

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 24 februari 2023

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel? Dat kan door hier een bericht achter te laten of een document te uploaden.
Geeft het werken via een exploitant deze exploitant niet teveel macht?

Stel, een meisje biedt zich aan om voor een exploitant te werken. Hij zet haar op zijn site, maar ze krijgt nauwelijks opdrachten en besluit er na een paar maanden mee te stoppen. Aan het eind van het jaar krijgt ze een forse naheffing van de belastingdienst - het blijkt dat ze wel vaker was geboekt, maar dat de exploitant een ander stuurde (die door de klant, geil als hij was, niet werd teruggestuurd). Wat kan zij anders nog, dan een schikking treffen met de belastingdienst behulp van zedensmerissen, die een zielig verhaaltje over dwang willen horen?

Bron: http://zondares.blogspot.com/

Drukt deze wetgeving, met registratie en exploitanten, prostituees niet dieper de illegaliteit in?

En hoeveel geld gaat nu feitelijk naar de hulpverleningsindustrie, die erop gericht is om zoveel mogelijk vrouwen uit de prostitutie te halen? Drijft deze industrie niet op het denkbeeld dat prostituees onmondige vrouwen zijn die dit werk alleen onder dwang doen en verder niet in staat zijn om voor zichzelf op te komen?
Als prostituees deze wetgeving niet vertrouwen en dieper de illegaliteit ingaan, dan kan de hulpverleningsindustrie haar gelijk bevestigd zien. Zijn hier geen verstandige mensen die het gesprek met prostituees aangaan en hen vragen wat zij feitelijk nodig hebben in plaats van hen als onmondig en hulpbehoevend weg te zetten?

Bijlage