regulering smaakjes e-sigaret

Reactie

Naam D. van der Meer
Plaats Roelofarendsveen
Datum 5 januari 2021

Vraag1

Wat vindt u van de concept regelgeving?
Ondoordacht en respectloos naar mensen die lijden aan nicotine-verslaving. Er is in Nederland te weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidsafweging tussen tabak en e-sigaretten om het verbod op smaken vast te kunnen leggen.

Ik heb zelf 3 jaar in een e-sigaret shop gewerkt en mensen geadviseerd bij het stoppen met roken. Dit advies wordt al jaren als succesvol beschouwd door grote e-sigaret instanties en overheden in Frankrijk en Engeland, waar wél veel onderzoek is gedaan naar de e-sigaret. In mijn toenmalige vakgebied gaf er niets méér voldoening dan een klant die met een glimlach mij kon vertellen helemaal van het roken af te zijn door middel van de e-sigaret. Het grootste gedeelte van deze klanten heeft dit resultaat bereikt vanwege het grote aanbod heerlijke smaken waar tabaksgeuren niet tegen opwegen. Al deze klanten zijn -zoals vastgesteld in de wet- achttien jaar of ouder.

Mijn verzoek is om nog eens goed na te denken over waar jullie met het doorvoeren van deze wet aan beginnen. Immers liggen de belangen van de overheid bij de gezondheid en welzijn van haar burgers en daar mogen geen té makkelijke beslissingen over gemaakt worden.