RVV 1990 wijziging snorfiets op rijbaan

Reactie

Naam H Lindelauff
Plaats Amsterdam
Datum 23 december 2016

Vraag1

Heeft u opmerkingen over de ontwerpwijziging en nota van toelichting?
Geachte dames, heren,

Als vader van vier fietsende kinderen woonachtig te Amsterdam wil ik er bij u met klem op aandringen om de zogenaamde snorfietser van het fietspad en de fietsstrook te verbannen.

Overigens is het voor de veiligheid van de berijder van de snorfiets ook veel beter als hiervoor een helmplicht wordt ingevoerd; ik was zojuist nog getuige van een ongeval waarbij de snorfietser behoorlijk gewond raakte juist aan het hoofd door een aanrijding met een afslaande auto.

Juist in Amsterdam is de ruimte voor de fietser dermate beperkt, en het aantal fietsers de laatste jaren dermate toegenomen, dat loslaten van de veel snellere brom- of snorfiets op het fietspad gelijk staat met vragen om ongelukken.

Mijn jongste dochter is 7 jaar en ik wil haar graag leren dat in Amsterdam alles per fiets bereikbaar is. Maar als we samen op pad gaan merk ik hoe onveilig het is geworden, omdat elk moment een veel te snel rijdende scooter of snorfiets kan opduiken op het fietspad, die in de meeste gevallen geen rekening houdt met wiebelige kinderen op kleine fietsjes.

Kortom: ik juich van harte toe dat hiervoor nu eindelijk een oplossing in zicht is en steun van harte elke maatregel om de snorfiets van het fietspad te weren. Overigens ben ik van mening dat in een druk belopen en befietste stad als Amsterdam ook de auto zich als gast zou moeten gedragen. Het instellen van veel meer 30km gebieden zou de veiligheid ook voor de snorfietser op de rijbaan fors vergroten.

Met vriendelijke groeten,

Harrie Lindelauff, Amsterdam
Vader van Sara (7) Moos (10) Fien (21) en Steven (21)