Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomst

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 4 december 2023

Vraag1

Zijn de in de regeling opgenomen groepen en de randvoorwaarden duidelijk geformuleerd?

Het is volstrekt raadselachtig, waarom iemand zou denken dat het helpt met het tekort aan woningen, wanneer mensen opnieuw een incentive wordt gegeven, om voor eeuwig in hun huurwoning te blijven zitten.
Dit is ook in de sociale verhuur een enorm, nooit besproken probleem.

In 2021 werd overigens een wet in de 2e kamer aangenomen, waarmee het eindelijk mogelijk werd gemaakt, om tijdelijke verhuur na afloop van twee jaar te verlengen (al was het slechts tot een totaal van drie jaar).
Dit was ook de aperte wens van veel verhuurders.

Echter, heeft de Pv/dA dit zelf verhinderd, door dwingend een herstelwet er door te wringen in december 2021, die dit weer verbood (!).
Het is dan ook helaas propaganda, als media/politiek stellen, dat verhuurders perse na twee jaar een huurcontract willen beeïndigen. Ze worden hier juist door de huidige wetgeving toe gedwongen!

In België is het standaard, om een nieuw huurcontract voor de duur van drie jaar af te sluiten. Mocht de verhuurder de woning toch onverhoopt eerder nodig hebben, dan moet hij de huurder hiervoor financieel vergoeden.
Vervolgens wordt het contract telkens met drie jaar verlengd, onder dezelfde voorwaarden.

Dit systeem werkt in België uitstekend. Ook statushouders moeten daar overigens op de vrije markt zelf een huis zoeken. En dit lukt ze ook!

De manier, waarop in Nederland de vrijheid van honderduizenden huiseigenaren ernstig wordt aangetast op basis van de foutieve denkbeelden van enkele regenten, is absurd en niet productief.
Geen land kan zich dergelijk bestuur permiteren.

Vraag2

Zijn er aanvullende groepen huurders die mogelijk ook in de regeling thuishoren?
-

Vraag3

Zijn er groepen huurders die in de regeling staan, die daar mogelijk niet in thuis horen?
-