Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomst

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Enschede
Datum 20 november 2023

Vraag1

Zijn de in de regeling opgenomen groepen en de randvoorwaarden duidelijk geformuleerd?

Neen, het wordt nodeloos ingewikkeld gemaakt

Vraag2

Zijn er aanvullende groepen huurders die mogelijk ook in de regeling thuishoren?
Jazeker, bijvoorbeeld hospitaverhuur: de proefperiode van 9 maanden die al voor 1 juli 2016 van toepassing was is belangrijk voor de verhuurders. Juist als je een kamer verhuurt in eigen huis, wil je niet meer huurbescherming zitten voor als de huurrelatie niet bevalt.
Het gaat vaak maar om een paar honderd euro per kamer, de opbrengsten moeten wel in verhouding staan tot de risico’s om kamerverhuur interessant te houden.
Juist hospitaverhuur draagt bij aan een efficiënter gebruik van de bestaande woningvoorraad, zorg dat dit gestimuleerd wordt.

Verder was er eerder sprake van dat mensen die tijdelijk voor hun werk verhuizen ook onder de doelgroep zou vallen. Dit is een belangrijke voor de BV Nederland, graag deze categorie weer toevoegen.
Deze mensen willen niet kopen, maar genieten van de voordelen die huren biedt voor huurders.

Vraag3

Zijn er groepen huurders die in de regeling staan, die daar mogelijk niet in thuis horen?
Maak de periode van 2 jaar langer, veel mensen die uitgezonden worden voor werk naar het buitenland, worden vaak voor 3 jaar uitgezonden. De termijn van 24 maanden om de tijdelijkheid te waarborgen is simpelweg te kort voor de meeste gevallen. Verruiming hiervan is in het voordeel van de huurder, dus dit zou ten alle tijde mogelijk moeten zijn.