Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Den Haag
Datum 11 mei 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Strategisch klinkt wel heel vaag. Het doel is een leeromgeving die goed is voor werknemer en leerling. Stabiliteit in deelnemers is dan fijn.
Het doel zou ook mogen zijn de docenten een veilige financiële positie geven: huisvesting en andere dingen worden dan een stuk makkelijker en dat heeft invloed op een ieders welzijn.

Maar geef de scholen wel de mogelijkheid om docenten waar collega's niks aan hebben weg te sturen, het beroep is te zwaar voor meelifters.

Zzp-ers is irritant: dat een ander zoveel geld opslokt.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Er zijn heel veel collega's nog in opleiding en dan mogen ze nog niet in vaste dienst?

Er vallen tegen de kerstvakantie veel collega's uit en dan is school afhankelijk van zzp-ers.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Zet de arbeidsomstandigheden centraal, niet de leerling. Wie fijne werkomstandigheden heeft presteert beter en is trouw aan de organisatie.

Ook: die toelage als je maximaal in je schaal zit is stom. Zorg dat er geen schaal maximum is! Ik word elk jaar beter en zou meer willen verdienen. Alleen mijn functie omschrijving verandert niet en mijn inschaling dus ook niet.
Zo'n bedrag 1* per jaar voelt beledigend. Maak er een maandelijkse structuur van die ook voor pensioen etc. meetelt.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Geen idee. Geen tijd voor.