Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Emmen
Datum 13 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Geen. Het wetvoorstel zou dan ook van tafel kunnen. Immers; dit wetsvoorstel gaat uit van het feit dat het hiermee beter wordt. Gelet op de bestaande wet- en regelgeving en uitgaand van kundige besturen met professionals op HR gebied gaat 'afdwingen om het beter te doen' niet helpen. De arbeidsmarktproblematiek is een macro uitdaging over vrijwel alle sectoren heen. Om de onderwijssector aantrekkelijker te maken tov andere sectoren is een ander offensief nodig dan een wetsvoorstel.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Dat doen we al grotendeels en daar waar dit (nog) niet gebeurt is er meer dan voldoende in- en extern toezicht om hierover te sparren met de scholen en schoolbesturen om de puntjes op de i te zetten.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Niet aanvullend, wel in de plaats van. Zorg voor goed voorlichting, training en opleiding en maak de arbeidsvoorwaarden voor directie en ondersteunend onderwijspersoneel (ook) aantrekkelijker voor professionals.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Meer dan duidelijk. Helaas van goed werkgeverschap naar nog meer controle en verantwoording.