Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Harderwijk
Datum 14 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Mijn enige redelijke suggestie is om dit wetsvoorstel van tafel te halen. Het raakt kant noch wal, zowel inhoudelijk als in formele/wettelijke/juridische zin. Bovenal is de aanleiding/urgentie ervan totaal onjuist; uit het meest recente onderzoek (monitoronderzoek strategisch personeelsbeleid) blijkt dat juist de PO-sector het uitstekend doet op dit vlak. Tot slot roept dit voorstel uitsluitend terechte weerstand en boosheid op van al die besturen in het PO die het juist zo ontzettend goed doen qua strategisch personeelsbeleid.
Valt er niets te verbeteren? Tuurlijk wel. Altijd en overal. Maar wellicht op dit moment nog wel het minst in de PO-sector. Stop hiermee!

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Daar voldoen we juist allang en volledig aan! Deze wet is niets meer dan een wilde trap van een minister die wil scoren. En scoren mag van mij! Als het een oprecht en noodzakelijk doel dient. Dit is echter scoren in het verkeerde doel.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Lees het monitoronderzoek. Daarin staat al heel goed beschreven wat er allemaal op dit vlak uitgedacht en uitgevoerd wordt door de PO-besturen. We gaan al veel verder en bereiken veel meer dan deze wet ooit had kunnen bewerktstelligen. Nogmaals; de wet is totaal overbodig, zinloos.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Ik weet vooral wat het gaat betekenen als deze wet wél doorgang vindt... Onze stichting wordt dan gestraft voor het gedurfde en goede personele beleid dat is ontwikkeld in achterliggende jaren en we worden kilometers teruggeworpen in de tijd en vooral ook in de gezonde cultuur van ontwikkeling die we voorstaan. De wet gaat namelijk over een cultuur van afvinken, ontmoedigen en topdown-geneuzel.