Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Heerlen
Datum 16 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Het wetsvoorstel draagt niet bij aan oplossing van het arbeidsmarktprobleem en is daarmee overbodig. Contracten voor onbepaalde tijd zijn als sinds lange tijd regel in onze organisatie. De arbeidsduur wordt altijd in samenspraak met medewerkers afgestemd. Externe inhuur wordt alleen ingezet als het om tijdelijke werkzaamheden gaan. Veelal gaat het dan om werkzaamheden als gevolg van tijdelijke financiering (denk daarbij aan NPO middelen en inzet vakleerkrachten Gym). Wetgeving hiervoor is onnodig en overbodig.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Wij voldoen als schoolorganisatie al aan alle genoemde zaken. Om e.e.a. in een wet te vervatten is daarmee overbodig en lost het personeelstekort niet op. Sterker nog een nieuwe wet zorgt voor meer regeldruk en leidt daarmee af van focus op wat nodig is.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Als aanvulling op de wet heb ik geen kansrijke voorstellen of suggesties omdat de wet zoals gezegd geen oplossing biedt voor een evenwichtig strategisch personeelsbeleid. De wet is onnodig en daarmee overbodig.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Het is mij voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent. Meer regeldruk en verantwoording die op geen enkele wijze leidt tot oplossing van het probleem dat ermee opgelost zou moeten worden. De PO raad heeft namens haar leden aangegeven dat er grote bezwaren zijn tegen deze wet. De inhoudelijke argumentatie die zij geven onderschrijven wij.