Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid
Reactie
Naam
|
HSN (MSc MA M.J. van der Zwaard)
|
Plaats
|
Nijkerk
|
Datum
|
17 mei 2023
|
Vraag1
Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Mijn dringende oproep om dit wetsvoorstel niet in te dienen. Het brengt niet de gewenste verbetering waar de minister op hoopt, aangezien de huidige situatie er al in voorziet. De hoeveel zzp-ers in het onderwijsveld is toegenomen onder de tijdelijke subsidies. Het stoppen met tijdelijke subsidies en het verhogen van de reguliere middelen werkt beter.
Vraag2
Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Ja, dat kunnen wij. Dit wetsvoorstel gaat die situatie niet verbeteren. Sterker nog: de toenemende bureaucratie die met dit wetsvoorstel gepaard zal gaan zal demotiverend werken voor o.a. schoolleiders en daar hebben we er landelijk gezien al te weinig van.
Vraag3
Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Het investeren in professionalisering t.a.v. de strategische beleidsontwikkeling en uitvoering door bestuurders, HR-medewerkers en schoolleiders.
Vraag4
In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Het is heel duidelijk en bevestigt dat dit wetsvoorstel niet aansluit bij de huidige praktijk en wettelijk wil verplichten wat nu al in de praktijk gebeurt. De bureaucratie neemt daarmee toe en dat is voor alle betrokkenen zeer onwenselijk.
Daarom sluit ik af met mijn dringende oproep om dit wetsvoorstel niet in te dienen.