Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Baarn
Datum 24 mei 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
De noodzaak voor een behoorlijke flexibele schil binnen mijn organisatie wordt veroorzaakt door het hoge percentage incidentele middelen die het structureel binden van goede krachten niet mogelijk maakt, daar ik niet weet hoe lang ik die nog middelen vrij heb. Anders gezegd wordt nu mi direct gestuurd op het door ons allen ongewenste effect van een grote flexibele schil, zonder iets te doen aan een door overheid zelf gecreëerd probleem. Om te voldoen aan de maximum percentages zou het zelfs kunnen zijn dat ik minder functionerende krachten met voldoende formatieperspectief vast moet aanstellen, waarmee ik alles behave bouw aan de breed gesteunde wens samen het onderwijs te verbeteren met goede mensen voor de klas.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Dat kan, maar het s zoals hierboven beschreven mogelijk een perverse prikkel die ten koste gaat van onderwijskwaliteit.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Ik zie het als een basaal onjuiste resultaatsturing met ongewenst effect op onderwijskwaliteit. Wellicht schijnbaar effectief op de korte termijn. Liever zou ik onderzoek doen naar rode draden die bepalend lijken te zijn bij onvoldoende functionerende besturen met onvoldoende strategisch beleid.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Dit is zowel duidelijk als ongewenst.