Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Anoniem
Datum 14 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Het doel is het terugdringen van het lerarentekort. Het doel zou moeten zijn het terugdringen van het verzuim. Pak dit probleem aan en leg de focus aan de voorkant, verzuimpreventie. Dan zal het lerarentekort rap afnemen! Zet in in op leiderschap (ontwikkeling) en zorg dat eigen regie en medewerkerswaarde (blijvend) worden versterkt. Van beheersen naar beheren en van controleren naar vertrouwen geven. Dan werken de medewerkers graag in je organisatie. Investeer hierin en in de juiste interventies die hier nodig zijn!

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Binnen ons bestuur hebben meer dan 80% van de medewerkers een vast contract. Veel medewerkers kiezen bewust voor een fte onder de 0,8 om werk en privé goed af te kunnen stemmen. Dit verhoogt het welzijn van de medewerkers en dit vinden we belangrijk. Medewerkers die op subsidiebasis werken kunnen we geen vaste aanstelling geven. Subsidie is niet duurzaam en dus eindig.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Geef handvaten om de schoolorganisatie bedrijfsmatig in te richten en mee te nemen in het SPP. Worden coördinatoren toegevoegd aan de school of expertisecentra? wat betekent dit voor de inschaling en voor je toekomstige formatie? Hoe kun je als school je eigen identiteit bewaren en toch volgens afspraken werken die bovenschools zijn afgesproken.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
De betekenis is duidelijk