Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Stolwijk
Datum 13 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
- Enige flexibiliteit is onontbeerlijk, zeker wanneer sprake is van wisselende bekostiging. De voorgestelde wetsbepalingen lijken dat grotendeels teniet te doen.
• Een van de bepalingen, de verplichte overgang naar een vast dienstverband na 12 maanden, ook wanneer het tijdelijk werk en/of tijdelijke middelen betreft leidt potentieel tot grote financiële risico’s.
• Het verplicht aanbieden van een grote betrekkingsomvang en anderzijds vrije ruimte voor medewerkers om deze omvang weer in te perken, suggereert een probleem dat er niet is en levert veel administratieve last op.
• Het is daarbij onwenselijk om een arbeidsomvang aan te gaan voor werkzaamheden die niet voorhanden zijn. Afgezien van de praktische bezwaren, hebben scholen ook een financiële verantwoordelijkheid.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Nee. Adinistratieve rompslomp, onnodige kosten, gebrek aan benodigde flexibiliteit en te grote financiële risico's.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
We voeren al heel aardig startegisch personeelsbeleid. De verantwoording hoe we dit te doen is belegd bij de GMR, en ik verantwoord me hierover ook bij de RvT.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Mede dankzij inzet van PO-raad en VOS/ABB heb ik hier wel zicht op.