Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Rijssen
|
Datum
|
16 juni 2023
|
Vraag1
Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Ik heb geen suggesties om het te verbeteren. Het hele voorstel moet van tafel. De toegevoegde waarde is nergens aangetoond. Het voorstel ademt een sfeer van een sturende overheid, die niet eens overlegd met de mensen waar het om gaat. Ik hoop en verwacht dat de 1e en 2e kamer hun rol als 'tegenmacht' nu pakken en niet instemmen met dit wetsvoorstel. Onze mening is al verwoord door de PO-raad en de bonden. We sluiten ons daarbij aan.
Vraag2
Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Nee,
De wet is in tegenspraak met aspecten uit de CAO. Afspraken over percentages vaste dienstverbanden en minimale werktijdsfactoren zijn niet haalbaar. Het gaat ook erg ver dat de overheid hier in gaat voorschrijven.
Vraag3
Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Eerder is aangetoond dat de besturen al goed personeelsbeleid voeren. Het is ook onjuist om te stellen dat het niet zo is. Het beroep aantrekkelijker maken door minder regels en meer waardering werkt beter dan alleen maar meer regels bedenken.
Vraag4
In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Het voorstel is duidelijk, maar de onduidelijkheid ontstaat door verschillen in bijvoorbeeld wet en CAO. Ook is onduidelijk wat de consequenties zijn als een school er niet aan kan voldoen.