Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Huizen
Datum 13 juni 2023

Vraag1

Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Het zou helpen als er een maximum gesteld wordt aan het aantal ZZP-ers die in het funderend onderwijs ingezet mag worden door elk bestuur. Dit kan door de accountant jaarlijks gecontroleerd worden.

Vraag2

Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Ja, (middel)grote schoolbesturen kunnen aan deze eisen voldoen, 1-pitters of kleinere besturen niet.

Vraag3

Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Het zou helpen als de kleine scholentoeslag omgevormd wordt naar een dunbevolktheidstoeslag. En stel paal en perk aan scholen die dmv de gemiddelde schoolgrootte open gehouden worden. Hierdoor zullen veel kleine scholen (in stedelijke gebieden) moeten sluiten. Hiermee spelen we heel veel personeel vrij en ook veel middelen om de huisvesting op peil te krijgen.

Vraag4

In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Dit wetsvoorstel zorgt voor meer bureaucratische, administratieve handelingen. Veel mensen willen geen 0,8 werken, daar moet dan elk jaar opnieuw weer een administratieve handeling verricht worden. Dat kost tijd en geld, dat gaat geen kind helpen of geen leerkracht meer opleveren.