Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Arkel
|
Datum
|
1 juni 2023
|
Vraag1
Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
In het wetsvoorstel is de relatie met duurzame onderwijskwaliteit niet duidelijk. Oftewel: wat worden de leerlingen hier beter van zie ik niet terug
Vraag2
Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
De wettelijke eisen die in het voorstel voor het primair onderwijs gesteld worden zijn nu al realiteit. Voorbeeld hiervan is de norm voor vast personeel. Welk probleem lossen we hiermee op?
Overigens met de toename van doelsubsidies is een verschuiving in de verhouding vast-tijdelijk een risico.
Vraag3
Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Voor mij is niet duidelijk waarom een dergelijke wetgeving noodzakelijk is. Welk probleem moet hiermee worden opgelost. Zoals hierboven al is vermeld zie ik de koppeling niet met duurzame onderwijskwaliteit.
Het is beter wanneer het ministerie in het curriculum vastlegt wat de eisen voor duurzame onderwijskwaliteit dienen te zijn. En daar vervolgens op gaat monitoren.
Met deze wet houdt het ministerie zich bezig met de hoe vraag tot 3 cijfers achter de komma en dat neemt aandacht weg van de wat vraag = duurzame onderwijskwaliteit.
Vraag4
In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Wij maken veel werk van het optimaliseren van de vakinhoudelijke kennis van ons HR team. Dit wetsvoorstel heeft het in zich dat HR een afvinklijstje wordt. Daarnaast zien wij de oplossingen in samenwerken met besturen in de regio waarvoor al door besturen onderling initiatieven worden genomen.