Wetsvoorstel strategisch personeelsbeleid
Reactie
Naam
|
Simon Scholen (De heer G Morren)
|
Plaats
|
Leusden
|
Datum
|
26 mei 2023
|
Vraag1
Welke suggesties heeft u om het wetsvoorstel te verbeteren?
Geef besturen vier jaar de tijd om hier naartoe te werken. Ik werk nu voor een Islamitisch bestuur, Wij hebben nu geïnventariseerd hoeveel mensen we nodig hebben en gaan daar met opleidingen op sturen.
In augustus 2025 hebben we alle onbevoegden bevoegd. Maar het aantal zzp-ers krijg ik in twee jaar niet op 5%. De druk binnen Islamitisch onderwijs is vanwege het lerarentekort te groot en dat lossen we op, maar niet in twee jaar, maar wel in vier jaar.
Vraag2
Denkt u dat er in uw schoolorganisatie voldaan kan worden aan deze wettelijke eisen? Waarom wel of niet?
Zie hierboven.
Vraag3
Heeft u andere kansrijke voorstellen/suggesties/ideeën, aanvullend op deze wet- en regelgeving die er toe leiden dat alle besturen goed strategisch personeelsbeleid voeren?
Ja, als alle besturen inventariseren hoeveel mensen ze de komende 4-8 jaar nodig hebben, kunnen zij jaarlijks deeltijders opleiden die in twee jaar er staan. Maar om niet te veel druk op de schoolopleiders te zetten, die nu starten, moeten we dit uitsmeren over een viertal jaren. Daarna is het onderhouden.
Zorg dat alle bestuurders sturen op strategisch personeelsbeleid en minimaal 10 jaar vooruit kijken in deze. Laat alle besturen nieuwe mensen in deeltijd opleiden en zorg dat schoolopleiders voldoende formatie hebben om alle starters in opleiding te begeleiden. Vier jaar geleden ben ik hier bij Ante mee begonnen en daar is geen groot tekort, omdat we vooruit gekeken hebben en daarop sturen.
Vraag4
In hoeverre vindt u het voldoende duidelijk wat dit wetsvoorstel betekent op het niveau van de rechtspersoon die de school in stand houdt (bevoegd gezag) en de school?
Ik heb een duidelijk beeld en dat hierboven al bij andere vragen omschreven.