Subsidieregeling circulair implementeren en opschalen

Reactie

Naam LifeCycle Interiors (Dhr. RMF Zopfi)
Plaats Arnhem
Datum 22 augustus 2024

Vraag1

U kunt tot en met 16 september 2024 via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting. 

- Verwacht u dat de regeling effect zal hebben op u of uw organisatie?
- Sluit deze regeling aan op een behoefte binnen uw bedrijf? 
Geachte heer, mevrouw,

Lifecycle Interiors is een bedrijf dat zich richt op het leveren van circulaire interieur- en meubeloplossingen voor diverse sectoren. Wij zijn dan ook zeer geïnteresseerd in de voorgenomen subsidieregeling ‘circulair implementeren en opschalen’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wij zijn van mening dat deze regeling een belangrijke stap is om bedrijven, zoals het onze, te ondersteunen bij het opschalen van circulaire initiatieven. Binnen ons bedrijf richten we ons voornamelijk op het hergebruiken, refurbishen en opnieuw inzetten van meubilair, waardoor we niet alleen de levensduur van producten verlengen, maar ook de hoeveelheid afval en de vraag naar nieuwe grondstoffen significant reduceren.

Relevantie voor Lifecycle Interiors:
De subsidieregeling sluit nauw aan bij onze huidige activiteiten en ambities om nog verder te groeien op het gebied van circulaire economie. Door toegang te krijgen tot deze subsidie zouden wij onze bestaande circulaire processen kunnen uitbreiden en innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen om nog duurzamer en efficiënter te werken.

Verwachte impact:
Wij verwachten dat de regeling ons in staat stelt om onze circulaire businessmodellen concurrerender te maken ten opzichte van lineaire alternatieven. Dit zal niet alleen leiden tot een betere marktpositie, maar ook bijdragen aan een grotere acceptatie en implementatie van circulaire praktijken in de interieur- en meubelsector.

Behoefte binnen ons bedrijf:
De behoefte aan ondersteuning, zoals geboden door deze regeling, is groot. De ontwikkeling van circulaire processen vereist vaak initiële investeringen die moeilijk te bekostigen zijn zonder externe financiering. Deze subsidieregeling biedt precies de impuls die nodig is om verdere stappen te zetten in de richting van een volledig circulaire bedrijfsvoering.

Wij danken u voor de mogelijkheid om te reageren en hopen dat onze inbreng bijdraagt aan de verdere vormgeving van deze belangrijke regeling.