Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rotterdam
Datum 8 december 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting. In het bijzonder is het ministerie benieuwd naar uw reactie op:
• De werkbaarheid van de aanvraagprocedure;
• De hoogte van de maximale subsidiebedragen per project en per aanvrager;
• De samenstelling van de lijst van bouwmachines die voor subsidie in aanmerking komen;
• De uitvoerbaarheid van het protocol voor toelating van SCR-nabehandelingstechniek en de verdere invulling van de controle op de toepassing van de SCR-nabehandelingstechnieken in de praktijk;
• De omvang van het totale subsidiebudget van 270 miljoen euro tot en met 2030.
Beste Ministerie IenW,

Ten eerste goed om te zien dat er een subsidie komt voor elektrisch bouwmaterieel en batterijen voor offgrid toepassingen!
Wij van Skoon Energy zijn oa met elektrischbouwen.nu en ons verhuur platform voor schone mobiele energie al tijden bezig met de elektrificatie van de bouw. Wij zouden graag een handreiking willen doen om te ondersteunen bij de inkoop trajecten van batterijen, met ons verhuur platform kunnen we namelijk extra omzet genereren voor batterij eigenaren wanneer zij deze zelf niet gebruiken. Dit verbetert vaak de business case significant.

Verder hebben we nog een concreet punt over de samenstelling van de lijst:
We zien staan dat batterij oplossingen vanaf 100kW worden meegenomen in de subsidie. Wij zien echter bij onze vele bouwprojecten dat een groot deel van de bouwplaatsen een veel lager vermogen nodig heeft, onze meest gebruikte batterij oplossing is 45 kW/ 90 kWh. Wij denken dat het belangrijk is dat ook de kleinere vermogens batterijtoepassingen meegenomen worden in de subsidie regeling, waar deze op korte termijn het meeste impact kunnen maken.

Mochten jullie verder meer data inzichten kunnen gebruiken over de mobiele batterij markt zijn wij bereid daarover te spreken met jullie. Dus dat horen we graag!

Met vriendelijke groet,
Kevin Steinhoff, Business Developer, Skoon Energy
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht