Subsidieregeling groepshulpen kinderopvang

Reactie

Naam Partou (C Harmsen)
Plaats Vianen
Datum 4 maart 2024

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Als organisatie zijn we blij met het initiatief voor een subsidieregeling ten behoeve van de instroom en doorstroom van groepshulpen. We hebben momenteel al veel groepshulpen in dienst en zien dat zij een belangrijke bijdrage leveren op onze locaties. Om echt een bijdrage te leveren aan het personeelstekort in de kinderopvang, is deze subsidieregeling echter te beperkt en te complex. En wel om de volgende twee redenen:

1. Subsidie voor maximaal één groepshulp per aanvraagtijdvak is te beperkt en is daarmee een druppel op een gloeiende plaat.
2. De combinatie van verschillende subsidies is ons inzien onnodig complex en niet in lijn met het doel om groepshulpen te helpen met het behalen van de benodigde kwalificaties t.b.v. de functie van pedagogisch medewerker.

Ons advies is daarom om de beperking van subsidie voor maximaal één groepshulp per houder te verruimen of te koppelen aan de locatie. Daarnaast adviseren wij de combinatie van meerdere subsidies los te laten vanwege de complexe administratie die daarvoor gevoerd moet worden.