Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam JFJ van Stiphout
Plaats Eefde
Datum 4 augustus 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
De overheid is verplicht volgens het voorzorgsprincipe om de invoering van 5G uit te stellen totdat er wetenschappelijk bewijs is, dat het zowel op korte als op lange termijn niet schadelijk is voor de gezondheid. Nederland heeft een zeer wijd vertakt glasvezelnet met snel internet. Voor mobiel internet hebben we 5G absoluut niet nodig.
Inmiddels is ook duidelijk dat het merendeel van de Nederlandse bevolking geen behoefte heeft aan 5G, sterker nog, ertegen is.
Waarom wil de overheid dan toch 5G uitrollen? Zijn economische belangen groten dan de gezondheid van de Nederlandse bevolking?
Laten we, net zoals al door o.a. Florence, Rome en Brussel is gedaan, een moratorium invoeren op het gebruik van 5G mobiel internet, totdat onomstotelijk wetenschappelijk is bewezen, dat het gebruik van 5G niet schadelijk is voor de gezondheid. Er zijn nu wereldwijd al honderden wetenschappers die waarschuwen voor de gevaren en gezondheidsrisico's, dus het voorzorgsprincipe moet hier toegepast worden.