Tijdelijke uitgifte frequentieruimte laag 6 voor lokale digitale radio-omroep
Reactie
Naam
|
Zoetermeer FM (ing SY Kipping)
|
Plaats
|
Zoetermeer
|
Datum
|
1 december 2019
|
Vraag1
Wilt u reageren op de conceptregeling, de conceptvergunning, of het conceptbesluit tot wijziging van het Nationaal Frequentieplan 2014? Dan kunt u hier uw reactie geven.
Vanuit DenHaag is het voorstel gekomen om Streekomroep Zoetermeer e.o. bij het Allocment Den-Haag te voegen om daar met hoog vermogen in P2 v.a. de KPN toren te gaan uitzenden.
Zoetermeer veranderd dan, evenals Rijswijk en Pijnacker Nootdorp (onderdeel van Streekomroep Zoetermeer e.o) in Randgebied waarbij indoordekking maar de vraag is. Zoetermeer heeft binnen Alocment 51 al contact met Pijnacker Nootdorp, Krimpen, Lansingerland en Zuidplas om tot invulling van A51 te komen. Gezien dat zo goed als rond is, maar Rijswijk er buiten valt, adviseren wij:
-Zoetermeer in huidige toewijzing A51 te houden.
-Overwegen Rijswijk toe te voegen aan A51.
-Gezien er in Wandixveen/Gouda weinig animo is voor DAB, onze aanvraag ook voor A47 te accepteren.
-Het voorstel van Den Haag (dat niet met ons overlegd is) af te wijzen. DenHaag is een interessante regio voor commerciëlen, des te groter je het gebied maakt des te minder ruimte er is voor "lokaal gerichte partijen".
-Binnen de huidige kaders door AT gesteld zou de DH-oplossing 1 zware zender krijgen op de KPN toren, maar met de huidige beperkingen zou dit als gevolg hebben dat Zoetermeer/Pijnacker geen gegarandeerde indoordekking zouden hebben waardoor de DAB beleving zal falen. Door Het huidige allocment aan te houden waarbij vanuit Zoetermeer (en meerdere kleine zenders in A51) op protectielevel A uit te zenden zal de DAB beleving voor de eindklant maximaal zijn.
-Budget van de betrokken lokale omroepen in A51 is niet toerijkend voor leaseconstructies. ZFM is bereik te faciliteren.
Verder adviseren wij AT op te nemen dat alle lokale omroepen "must carry" zijn, ipv de huidige 50/50 regel.