Implementatiebesluit toegankelijkheidsvoorschriften diensten die toegang geven tot audiovisuele mediadiensten

Reactie

Naam Solutions Radio (De heer B. Bremmer)
Plaats Delft
Datum 17 maart 2023

Vraag1

Wilt u reageren op het Implementatiebesluit toegankelijkheidsvoorschriften diensten die toegang geven tot audiovisuele mediadiensten? U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Goedemorgen,
Met onze onderneming Solutions Radio (www.solutionsradio.com) ontwikkelen en leveren wij al jarenlang producten om audiovisuele content toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Dit doen wij in samenwerking met een aantal partners, waaronder televisieomroepen, waarbij wij de televisie-ondertiteling toegankelijk maken met spraak.
Een belangrijk aandachtspunt in de toegankelijkheid van content en mediadiensten is dat het niet alleen over technische voorzieningen en oplossingen gaat, maar juist ook om het informeren van de doelgroep, en verder over de hulp aan de doelgroep om op een juiste wijze gebruik te kunnen maken van de beschikbare oplossingen.
Wij zouden graag het gesprek aangaan met de vertegenwoordigers van de overheid, mediabedrijven en andere betrokken partijen om te zien hoe we niet alleen voor technische oplossingen kunnen zorgen, maar ook de doelgroep werkelijk zelfstandig te laten participeren in onze maatschappij.